Kývavé zuby

Barbora    29.10.2022, 10:11

Dobrý deň, dnes mala dcérka (20-mesačná, dojčená od narodenia) úraz, má opuchnuté pery a na zubnej pohotovosti zistili, že sa jej vrchné 2 zúbky kývu (kývavosť 1.stupňa) a má ich podliate krvou, no vraj by mohli vydržať len musí jesť len kašovité jedlá. Pýtala som sa na dojčenie, povedali že by bolo dobré to ukončiť lebo si tým tie zúbky namáha. Dcérku som i tak dnes dojčila no bojím sa aby to zúbkom predsa len neuškodilo lebo práve v tomto období jej rastú aj posledné stoličky a ona sa vtedy “zle” prisáva - presne tie 2 vrchné zuby mi zakvačí do prsníka že ich tam mam odtlačené... Ďakujem veľmi pekne za Vašu odpoveď. Barbora

Milá Barbora,

v tejto situácii je dôležité pokračovať v dojčení. Dojčenie dcérke pomôže aj od bolesti, aj pri hojení a zachovaní zúbkov, pretože dojčenie podporí regeneračnú schopnosť tkanív. Odporúčame vám pri prisávaní dcérky prisunúť jej telíčko čo najviac k vášmu a tak jej pomôcť prisávať sa so zaklonenou hlavičkou, aby brada bola čo najviac v prsníku. Tak eliminujete tlak na horné zúbky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kývavé zuby