Léky - Vagifem a Flebazol při kojení

Martina    31.10.2022, 16:15

Dobrý den, na základě prohlídky u gynekologa mi byly doporučeny léky Vagifem (aplikace 2x za týden) a Flebazol (prvních 5 dnů tableta 3x za den). Kojím měsíční dítě. Od lékaře mi bylo řečeno že oba léky mohu při kojení. Chci se prosím zeptat, zda tyto léky mohu tedy brát i při kojení? Děkuji.

Milá Martino,

z hľadiska zloženia materského mlieka môžete užívať oba tieto lieky, prečítajte si napríklad aj túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=7452

v ktorej liek s rovnakou účinnou látkou akú má Flebazol, predpísal klientke jej lekár.

Avšak liek Vagifem má potenciál znížiť tvorbu mlieka, čo zvlášť v prípade, že dojčíte malé, mesačné bábätko, je niečo, čo treba citlivo zvážiť. Napíšte nám na dojcenie@mamila.sk viac o situácii, ktorú riešite, aby sme mohli spoločne prejsť iné možnosti liečby.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Léky - Vagifem a Flebazol při kojení