Kovová chuť mlieka

Mária    08.11.2022, 12:47

Dobrý deň, prosím vás, je v poriadku, keď má materské mlieko kovový zápach? Rozmrazila som odstriekané mliečko a prekvapil ma tento zápach, tak neviem, či sa mohlo pokaziť alebo je to v poriadku. Ďakujem.

Milá Marie,

nemusíte sa obávať, vaše mliečko z mrazničky je v poriadku. Materské mlieko sa odlišuje v tom, že ho nepasterizujete a tým pádom v ňom ostanú aktívne všetky dôležité zložky. A jednou z takýchto zložiek je enzým lipáza, ktorý štiepi v mlieku tuky. Preto v materskom mlieku, ktoré sa odstrieka a chvíľu stojí, začne lipáza rozkladať tuky a to vytvára zvláštny zápach. A rovnaký proces sa deje aj v mlieku, ktoré sa rozmrazuje. Toto nepredstavuje žiadnu chybu mlieka, žiadny problém. Prečítajte si aj tento článok:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/uskladnovanie-mlieka/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kovová chuť mlieka