Dcera i já máme teploty

Jana    13.12.2022, 12:51

Užívám Paralen a malé dávám střídavě nurofen, Paralen. Musím přestat kojit?? Děkuji

Milá Jano,

v tejto situácii je o to dôležitejšie pokračovať v dojčení. Ak máte teploty ako prejav ochorenia, práve v tomto čase dcérke posielate prostredníctvom materského mlieka nielen imunitné faktory, látky vystieľajúce sliznice, probiotiká, protizápalové látky a množstvo ďalších látok, ktoré stále pomáhajú s imunitou bábätka, ale v tomto čase navyše posielate dcérke aj protilátky špecificky proti pôvodcovi tohto ochorenia. Ak by dcérka nebola dojčená, o všetky tieto látky by bola pripravená.

Nemusíte sa obávať pokračovať v dojčení, ak aj vy, aj dcérka užívate lieky na zníženie teploty. Dcérka nedostáva prostredníctvom materského mlieka dávku vášho lieku. Nezvyšujete teda dávku liekov, ktoré dostáva ona. Prečítajte si aj podrobné vysvetlenie tu: https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

Okrem toho môžete dcérke pri regulácii teploty pomôcť kontaktom koža na kožu. Takýto kontakt pomáha veľmi dobre regulovať telesnú teplotu a pomáha dcérke lepšie zvládať ochorenie.

Prajeme vám obom skoré uzdravenie!



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dcera i já máme teploty