Železo a sirup SALUS FLORADIX

Hana    25.01.2023, 14:29

Dobrý den, mám syna 9,5m je kojen na požádání, příkrmy má především formou BLW. Od začátku bojujeme s alergiemi (má ABKM - krev ve stolici, a pár dalších potravinových alergií), už v 5 týdnech na Bulovce mu bylo zjištěno nižší železo a předepsán maltofer, nicméně po 2 dnech se opět objevila krev ve stolici a bylo po zopakování zjištěno, že krev ve stolici je z maltoferu. Na kontrolním odběru ve 3m, měl železo jakž takž v normě. Nyní byl 2x hospitalizovan pro trombocytopenii a byla mu zjištěna opět nízká hladina železa (93), maltofer jsem odmítla dát. Zkouším to nahnat stravou, ale vzhledem k tomu, že do něj toho jídla díky BLW necpu tolik a hlavně kojím, tak toho železa ze mě asi moc nedostane i když je výborně vstřebatelné. Bylo by možné podat sirup SALUS FLORADIX železo + ? Na výrobku je sice psané pro děti od 3 let, ale to je psáno často u přírodních sirupů.

Milá Hano,

vo vašom prípade je pokračovanie v dojčení mimoriadne dôležité práve z dôvodu, že bábätko je anemické. Materské mlieko obsahuje železo a železo v materskom mlieku sa veľmi dobre vstrebáva. Materské mlieko je preto významnou potravinou aj z hľadiska železa pre bábätko. Preto aj z tohto hľadiska má dojčenie pre vaše bábätko obrovský zmysel.

Z hľadiska liečby dieťatka existujú rôzne prípravky, ktoré sa používajú v liečbe nízkej hladiny železa. Prekonzultujte iné možnosti liečby s lekármi, ak máte podozrenie, že bábätku nevyhovuje Maltofer.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Železo a sirup SALUS FLORADIX