Cholesterol a kojenie

Veronika    01.03.2023, 14:36

Dobrý den,pri preventívnej prehliadke mi boli zistené zvýšené hodnoty celkove cholesterolu a LDL,kojím,o dostatočnom spanku sa nedá hovorit,chcem sa opýtať je možné pri kojení užívať výživové doplnky ako stáva z articokov,Masticha Vena,či probiotiká,samozrejme ako doplnok k úprave celkovej životosprávy,viem že ste tu už mali odpovede kde ste uvádzali že zvýšené hodnoty môžu byt aj ako dôsledok kojenia,no aj tak budem vďačná za vašu odpoved,dakujem

Milá Veronika,

dojčenie je obdobím, v ktorom môžete urobiť úpravy životného štýlu a žiť zdravšie a ak chcete, môžete používať aj výživové doplnky, na ktoré sa pýtate. Tak, ako ste sa už pravdepodobne dočítali na našich webových stránkach, z mnohých skúseností sa zdá, že dojčiace ženy majú vo všeobecnosti oveľa vyššie hladiny cholesterolu a toto sa javí ako normálne a fyziologické. Aj bábätká v materskom mlieku dostávajú cholesterol na to, aby bol podporovaný rozvoj ich mozgu. A dojčenie má dôležitý efekt na zdravie nielen bábätka, ale aj matky. Pokračovať v dojčení je preto kľúčové aj pre vaše zdravie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Cholesterol a kojenie