Kojenie ako pomôcka pri ockovani

Nikola    07.03.2023, 10:52

Dobrý deň, synček ma za sebou prvé očkovanie. Bohužiaľ ma prekvapila neochota našej pediatricky. Plánovali sme dat syna zaočkovať na prsniku. Som celkom sklamaná, predpokladám ale ze na vine je skôr preplnená kapacita, a pani doktorka teda nemala čas sa nami zaoberať. Ja však tajné dúfam, že takéto návštevy u lekára s dieťaťom môžu vyzerať aj inak ako horor plný plaču. Neviete prosím o nejakej dobre pediatricke v Bratislave ?

Milá Nikola,

prisatie bábätka k prsníku je otázka pár sekúnd. Toto nepredstavuje ospravedlnenie pre to, že nie je možné umožniť bábätku prežiť nepríjemný zákrok v náručí matky s anestetickým účinkom dojčenia. Je pochopiteľné, že ste sklamaná. Pre takýto postup neexistuje vedecké opodstatnenie. Máte právo trvať na tom, aby sa očkovanie, či odbery krvi a iné zákroky udiali popri dojčení. V Bratislave sa tiež môžete obrátiť na ordináciu detskej lekárky MUDr. Miklovičovej (https://www.babyhelp.sk/).



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojenie ako pomôcka pri ockovani