Detoxikacia pocas dojcenia

Marion    28.03.2013, 17:48

Dobry den, nasla som tu temy ktore riesia chudnutie pocas dojcenia, no nie celkom zodpovedaju moje otazky, preto pridavam svoju: Moje dieta ma 14 mesiacov, stale ho dojcim na poziadanie a dost casto. Zo zdravotnych dovodov vsak potrebujem svoje telo detoxikovat a odkyslit. nejde tu o samotne chudnutie, ale vyslovene o vyplavenie nemaleho mnozstva toxickyhc latok z tela. ( mam velmi vysoku nadvahu ) Citala som ze hladina vyplavenych toxinov je v materskom mlieku zanedbatelna, no kde je hranica? Planujem uzivat na odkyslenie zeleny jacmen a chlorellu, cerstvo lisovane stavy, ktore toxiny vyplavuju velmi efektivne a vo velkom mnozstve. Je aj takyto sposob detoxikacie este pocas dojcenia pripustny, alebo to musi byt pomale a mierne? Pripadne aky iny sposob by ste mi odporucili? Dakujem.

Milá Marion,

predpokladáme, že ste čítali odpovede na tieto otázky:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=364

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=577

Aj v prípade kúry, ktorú spomínate, platí tá istá logika - na to, aby boli škodliviny obsiahnuté v materskom mlieku v nejakej miere, ktorá by stála za úvahu, by najprv museli byť vo vašej krvi, a ak by boli vo vašej krvi, v takej hladine, z ktorej by do materského mlieka prešlo významné množstvo, tak by ste v prvom rade mali problém s tým, že ich je také obrovské množstvo vo vašej krvi, čo sa nestane. Z hľadiska dojčenia nie je dôvod nepodstúpiť takúto formu diéty.

Výber diéty či očistnej kúry nie je v našej kompetencii. Otázky týkajúce sa toho, aký typ diéty/detoxifikácie si zvoliť, či koľko chudnúť, vám musia zodpovedať iní odborníci na chudnutie, ide o zásady, ktoré sú rovnaké pri všetkých ľuďoch, rozhodovanie o tom, aký typ si vyberiete nesúvisí s dojčením.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Detoxikacia pocas dojcenia