Bolesť bradavky

Jana    02.04.2023, 14:32

Dobrý deň. Mám syna. Dva roky a dva mesiace. Kojenie bezproblémov. Kojí sa cez deň keď ma nejaký problém a pri uspavani. Asi mesiac pociťujem bolesť jednej bradavky . Ja spím na ľavej strane odkedy sa narodil. V noci mu dávam aj ľavý aj pravý prsnik s tým že ja sa vytočím keď pije z pravého. Nemením polohu. Práva bradavka ma vyslovene boli. KedKolvek z nej pije aj pri hocijakej polohe. Sono som mala robené pred rokom bolo ok. Prosím Vás viete mi povedať čo to mize byt ? Bolesť je tupá. Pociťujem ju alo bolesť v bradavke alebo tesne za bradavkov vo vnútri prsníka

Milá Jana,

takáto bolesť najčastejšie súvisí s poškodením tkaniva bradavky v dôsledku nesprávneho prisatia bábätka. Je možné, aby žena začala pociťovať bolesť bradavky aj po tom, čo celé mesiace dojčila bezbolestne. Pri väčšom dieťatku sa to najčastejšie deje pre niektorý z týchto dôvodov:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

Niektoré ženy takto popisujú bolesť pri dojčení, ak znova otehotnejú. Ak nie je možné, aby ste boli tehotná, odporúčame vám skontaktovať sa sa s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY aby ste spolu prešli možné príčiny bolesti bradaviek a ich liečbu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesť bradavky