Umele mlieko

Andrea    02.04.2013, 12:16

Dobry den,chcela by som sa opytat ze mam dvoj mesacne babetko a kedze sa mam malo svojho mliecka tak musim dokrmovat s bebou H1.Kamaratka mi doniesla bebu Pro1 a chcem sa opytat ci to mozem pouzit namiesto tej beby H1,ci to malickej nebude robit problemdakujem za odpoved

Milá Andrea,

čo sa týka značky umelého mlieka, ak je to skutočne indikované na dokrmovanie, potom si vyberte ktorékoľvek umelé mlieko. Výber je na vás, nemusíte sa trápiť rozhodnutiami medzi rozličnými druhmi či značkami.

Je dobré vedieť, že aj v tomto veku bábätka je možné urobiť veľa pre zlepšenie dojčenia a odstránenie dokrmovania.
Odporúčame vám, aby ste vyhľadali osobnú pomoc poradkyne pri dojčení,

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

ktorá zhodnotí pitie bábätka a pomôže vám tak, aby vaše bábätko začalo získavať viac mlieka z prsníka. V mnohých prípadoch stačí urobiť potrebné úpravy v polohe, prisatí a použiť stláčanie prsníka a situácia sa zlepší. Niekedy treba podniknúť aj ďalšie kroky, ktoré sú popisované v tomto materiáli:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

najmä zvýšiť tvorbu mlieka (viď bod 7 uvedeného materiálu).

Ak je dokrmovanie nevyhnutné, je dôležité dieťa nedokrmovať fľašou mimo prsníka, ale použiť na to tzv. laktačnú pomôcku – viac si prečítajte v bode 9 uvedeného materiálu, v ktorom nájdete aj odkaz na video dojčenia s pomocou laktačnej pomôcky. S nácvikom používania laktačnej pomôcky vám najlepšie poradí poradkyňa pri dojčení osobne.

Okrem toho môžete teraz podniknúť aj tieto kroky:

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Umele mlieko