1,5 rocne dojcene dieta

Silvia    22.05.2023, 12:47

Dobry den chcem sa spitat.Dojcim svoje 1,5 rocne dieta.V noci ju kojim aj hodinu aj viac vkuse.Vzdy ked dam von prsnik tak zacne hmmkat az plakat..Toto robi posledne dni.Predtim pila 20-30 minut a bolo dobre ale teraz v poslednej dobe takto robi..Odstavovat ju nechcem som za dlhsie kojenie..Preco to robi?Je to len obdobie?Zuby uz ma skoro vsetky(ma ich 16)tak asi to nebude za zuby..Mozno zatoze posledne 3 tyzdne zacala chodit?Dakujem za odpoved

Milá Silvia,

máte pravdu, tieto obdobia, ktoré bábätká mávajú, súvisia rozvojom mozgu bábätka a typicky sa množstvo nočných precitaní zvýši v čase, kedy bábätko nadobudne novú fyzickú zručnosť, napríklad začne štvornožkovať, plaziť sa, chodiť či behať. Dojčenie je v týchto časoch zachraňujúce, pretože akékoľvek iné spôsoby uspávania dieťatka sú typicky náročnejšie, vyžadujú si, aby rodičia s dieťaťom chodili, nosili ho, uspávali hojdaním, spievaním. Pri dojčení môže žena aspoň ležať a prípadne spať. Je pochopiteľné, že aj takéto noci sú náročné. Pokúste sa nájsť pomoc v rodine, aby ste prechodne získali viac času pre svoj odpočinok cez deň, získali úľavu pri starostlivosti o domácnosť či varenie alebo iné povinnosti, ktoré máte. Pokúste sa s dieťatkom ležať alebo si pospať počas jeho denného spánku. Oplatí sa vydržať, pretože toto nebude trvať večne a táto investícia do pocitu bezpečia počas spánku sa vám niekoľkonásobne vráti neskôr. Prečítajte si aj ďalšie vysvetlenia a tiež užitočné tipy, ako pre vás túto situáciu zjednodušiť v našom článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 1,5 rocne dojcene dieta