Kojení - protilátky po očkování

Kateřina    31.05.2023, 12:48

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu - chystám se na očkování proti tetanu a kojím tříletého a občas ještě i šestiletého syna - je reálné, aby po očkování protilátky přešly do mateřského mléka a měly je tak ode mě i dětli? Ráda bych jim nechala protilátky zjistit a proto se chci zeptat, pokud by je mohli získat z mléka, po jaké době od mého očkování by bylo možné je zjistit z krve? Děkuji a krásný den. Kateřina Pokorná

Milá Kateřina,

toxoid tetanu je príliš veľká molekula na to, aby sa dostala do materského mlieka. Tým, že sa po vašom očkovaní nebude nachádzať v materskom mlieku, tak, ak chcete dať vašim deťom zistiť ich status, tak sa nemusíte orientovať z hľadiska načasovania podľa vášho očkovania.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojení - protilátky po očkování