Kombinace Moringy a vitamínů při kojení plus železa

Miriam    12.06.2023, 17:28

Dobrý den,prosím o radu. Užívala jsem denně vitamíny Verra komplex po porodu a Globifer (železo 1x denne,namísto 2x denně,jen pro doplnění, s doporučením lekare). Vaší LP mi byla doporučena Moringa pro podporu kojení. Moje 6 měsíční miminko začalo bojkotovat (otáčet se ode mě během kojení a plakat, pak dostalo rýmu, a ještě se to zhoršilo). Beru Moringu Advance 2x2tbl denně (namísto doporučených 2 tbl denně od vyrobce), pro podporu kojení. Můžu prosím brát současně vitamíny při kojení,tedy Verru komplex po porodu, železo Globifer (pripadne místo železa Max Brusinky od NatureVia) a k tomu vsemu ještě 2xdenne 2 tbl Moringy? Nepřevitamínuji se? Moc děkuji za odpověď. Nevím,kdo jiný by mi s tímto "dávkováním " mohl poradit. Ještě doplňuji,že bojkot už nemáme. Mimi už bude mít 7 měsíců a je to teď super. Vysadila jsem Verru (dokud nezjistím, zda vše můžu brát soucasne) a beru jen Moringu a železo. Děkuji. Přeji krásný den 

Milá Miriam,

z hľadiska dojčenia môžete užívať moringu spolu s vitamínmi a železom. Ak sa situácia s dojčením zlepšila do tej miery, že bábätko získava dosť mlieka a je pri dojčení spokojné a rado sa prisaje, ak mu ponúknete prsník, je možné, že nastal čas, v ktorom môžete začať moringu vysadzovať (pričom sa odporúča postupovať pomaly, nevysadiť moringu naraz ale znižovať postupne dávkovanie a sledovať reakcie bábätka a jeho pitie na prsníku). Odporúčame vám skontaktovať sa znova s laktačnou poradkyňou, s ktorou ste túto situáciu riešili a poradiť sa o tom, či nastala doba, v ktorej by bolo vhodné moringu vysadzovať a ak áno, akým spôsobom to urobiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kombinace Moringy a vitamínů při kojení plus železa