Copaxone - alergicka reakcia?

Michaela    18.06.2023, 15:03

Dobrý deň, plne dojčím 3 mesačnú dcérku výlučne z prsníka. Nastúpila som po porade s neurológom na liečbu sklerózy multiplex, ktorá mi po pôrode bola zdiagnostikovaná, vybrali sme aj skrz moju túžbu pokračovať v dojčení liek Copaxone 40mg. Dcérka sa ale pred pár dňami vyhádzala v oblasti obočia, neviem teda či tento efekt je možný pripisovať danému lieku alebo nie. Je možné aby sa dieťatko vyhádzalo z reakcie na toto liečivo? Bolo mi povedané, že nemá prechádzať do materského mlieka. Za odpoveď ďakujem.

Milá Michaela,

Copaxone sa skladá ako liečivo z viacerých zložiek, ale v prvom rade z 4 aminokyselín, ktoré sa nedostávajú do materského mlieka. Preto objavenie sa vyrážky u dcérky je pravdepodobne len časovo zhodné s tým, že užívate tento liek. Vaše bábätko neužíva tento liek spolu s vami. Pokračujte v dojčení popri potrebnej liečbe. Preštudujte si aj túto odpoveď z poradne dojčenia:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=10429



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Copaxone - alergicka reakcia?