Velmi časté kojení trvající jen krátce

Veronika    18.07.2023, 11:12

Dobrý den. Mám 6ti měsíčního syna. Kojím od narození. Problémy s přisátim nebyly. Ze začátku pil tak 20 minut. Poté proběhl nějaký menší bojkot. Poradkyne řekla kojte na požádání, co nejčastěji. Problém je, že syn postupně délku kojení zkracoval, až nyní se koji třeba jen 2minuty, někdy i jen 1

Milá Veroniko,

dojčenie väčších bábätiek sa líši od spôsobu, akým sa dojčia novorodenci. Maličké bábätko je sústredené len na dojčenie, neskôr sa popri dojčení začne zaujímať o okolie, napríklad približne v 3 – 4 mesiacoch je typické, že kedykoľvek niekto prejde okolo neho, odpojí sa pozerá sa, zaujíma sa popri dojčení o to, čo sa deje okolo neho. Rovnako sa môže meniť čas, ktorý bábätko strávi na prsníku. Niekedy sa môže chcieť dojčiť dlho a často, inokedy mu stačia veľmi krátke dojčenia. Samotný fakt, že sa vaše dieťatko niekedy dojčí len chvíľku, nemusí znamenať, že sa niečo deje, zvlášť, ak to kompenzuje častým dojčením.

Najspoľahlivejšiu odpoveď na to, čo sa deje, vám v tejto situácii dá pozorovanie pitia a správanie bábätka pri dojčení spolu s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Pitie svojho bábätka môžete porovnať aj s týmito videami:

https://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

ale skúsená laktačná poradkyňa vám pomôže vyhodnotiť na základe pozorovania, či je všetko v poriadku a stačí pokračovať v dojčení tak, ako sa to deje teraz alebo je krátke dojčenie sprievodným javom niečoho, čo si vyžaduje kroky pre zlepšenie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Velmi časté kojení trvající jen krátce