Ukonceni odsavani a prechod na UM

Luďka    06.09.2023, 16:55

Dobry den, od pocatku se potykam s problemy ohledne kojeni. Vpacene bradavky, kojeni s kloboucky, pak bez. Vznik ragad a zanet prsa… moje LP poradila stribrne kloboucky, a kojit pouze z toho lepsiho prsa. Zbytek odsavat a krmit ze strikacky. Mala ale strikacku nezvladala a porad plakala od hladu, takze jsme dali mlicko z lahve. Od te doby uz uplynulo 6 tydnu a na lahvickunsi zvykla, i kdyz jsem se snazila prikladat. Narodila se malicka, s malou pusinkou a ja bohuzel s velkymi dvorci a vpacenymi bradavkami, takze to byl proste boj. 6 tydnu tedy odsavam, ale je to velmi narocne, zejmena i kvuli kolice male, kdy se krouti jak zizala a pomaha jen fyzicky kontakt nebo cviceni nozickami. Velmi me stresuje, ze nestiham odsavat. A nechci prichazet o ty okamziky s ni, takze premyslim o postupnem snizovani odsavani a pozvolnem prechodu na UM. Jen bohuzel nevim jak na to. Kdyz odsavam mene casto, prsa boli a vraci se mo opet zanet… jak postupovat v teto situaci?

Milá Luďka,

v prípade, že plánujete ukončiť odsávanie postupným znižovaním tvorby mlieka, mohlo by vám pomôcť, že nebudete vynechádzať odsávania, ale budete postupne znižovať objem odsávaného mlieka tak, aby k zápalom nedochádzalo. Ak sa toto bude diať postupne, s tým, že pri znižovaní tvorby mlieka nebudú vaše prsníky naliate, nebudú v nich hrčky (boule), objem odsávaného mlieka by sa mohol postupne znížiť. Pocity spojené so zápalom prsníka môžu súvisieť aj s technikou odsávania. Špeciálne pri znižovaní tvorby mlieka je dôležité dodržiavať tak, aby vás neboleli pri odsávaní aj po odsávaní ani prsníky, ani bradavky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ukonceni odsavani a prechod na UM