TrioHerb a Triandem

Simona    13.10.2023, 14:51

Zdravim Mamila tim, Otazka ohladom TrioHerbu: mam dve deti, ktore dojcim tandemovo. Dcerka pred par dnami dovrsila 2.rok zivota a syncek ma 9 mesiacov. S manzelom planujeme 3.dieta. Momentalne uzivam TrioHerb na podporu laktacie nakolko som pred 2 mesiacmi mala zapal prsnika a odvtedy sa mi akoby znizila tvorba mlieka a tak uzivam TrioHerb. Avsak je uvedene, ze pocas tehotenstva sa nesmie uzivat. Ako je to teda? Ak sa nam postasti a budeme v ocakavani 3.dietata a mlieka bude ubudat, tak TrioHerb nema aj tak zmysel uzivat ze? Otazka ohladom triandemu: Nenasla som na slovenskom webe nikoho, kto by dojcil triandemovo. Je vo Vasom time niekto, kto ma skusenosti s triandemom priamo alebo nepriamo? Vsetky deti planujem dojcit do prirodzeneho odstavenia. Rada by som spoznala niekoho, kto take zazil, resp. zaziva. Vopred krasne dakujem za odpovede. S pozdravom Simona

Milá Simono,

tehotenstvo vždy vytvára hormonálne situáciu, v ktorej sa tvorba mlieka zníži. Toto sa udeje aj v prípade, že by žena užívala bylinky či iné prostriedky na zvyšovanie tvorby mlieka. V tehotenstve teda nemá zmysel zvyšovať tvorbu mlieka a neodporúčame vám preto v tehotenstve užívať bylinky s cieľom zvýšiť tvorbu mlieka. Nebude to fungovať.

Fakt, že tvorba mlieka sa v tehotenstve zníži, je potrebné zvážiť aj z pohľadu toho, či nezačne mladší synček dojčenie odmietať a či nemá zmysel ešte so snahou o tehotenstvo chvíľu počkať. 9-mesačné bábätko typicky ešte ani nespapá veľa jedla a je preto dosť závislé na príjme materského mlieka pri dojčení. Kľúčové je, ako by zareagovalo na zníženie tvorby mlieka. Niektoré deti už v tomto veku nebudú na zníženie tvorby mlieka reagovať a budú sa ochotne dojčiť ďalej. Ale niektoré deti sa začnú správať takto:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Medzi profesionálnymi laktačnými poradkyňami MAMILY sú aj ženy, ktoré dojčili viacero detí za sebou tak, že najstaršie dieťatko sa ešte stále dojčilo, keď pribudlo ďalšie a potom ešte ďalšie, dokonca máme aj poradkyňu, ktorá dojčila takto 4 deti. A sú medzi nami aj ženy, ktoré dojčili staršie dieťa a potom dvojičky súčasne. Pracujeme s mnohými ženami a stretávame sa so situáciami, kedy toto zažívajú aj iné ženy. Niektoré naše laktačné poradkyne organizujú podporné skupiny, dokonca aj online, priamo pre ženy, ktoré dojčia tandemovo, či viac detí tandemovo. Môžete sa obrátiť napríklad na našu profesionálnu laktačnú poradkyňou Libušu Holú:

Ing. Libuše Holá

775 910 730, libuse.hola@gmail.com

Hviezdičky za vzdelávanie: * * * * *
Iné mestá pôsobenia: Litovel, Šternberk, Uničov, Štěpánov, Olomoucký kraj
Volajte: pondělí - pátek: 09:00-16:00, sobota - neděle: 10:00 - 14:00, pokud nezvedám, napište sms/email, ozvu se Vám, jak budu moci. V pozdějších hodinách napište prosím sms, email, msg nebo WhatsApp. Děkuji.
E-mailové poradenstvo: áno
Osobné poradenstvo: áno - za poplatok
- Poplatok: 800 Kč
- Poplatok popis: 1. setkání: 800 Kč/ 1h, každá další započatá půlhodina 200 Kč, osobní poradenský plán, další setkání 600 Kč/1h, možno využít výhodný balíček Nabízím i telefonické / online poradenství (Facebook, videohovory, emaily) Podrobnosti na webu www.libusehola.cz
Podporná skupina dojčenia: áno
- Kde: Štěpánov, Olomouc a online (speciální podpůrné skupinky zaměřené jen na kojení v těhotenství/tandemu, bojkot)
- Kedy: cca 1x za 4 týdny, více na www.libusehola.cz
- Cena: zdarma služby poradkyně, dobrovolný příspěvek na občerstvení
Príprava tehotných: áno
- Kde: online / Štěpánov / u klientky
- Kedy: individuálně / malá skupina 3-5 maminek, možnost vybrat si různé lekce
- Cena: podrobnosti zde: https://libusehola.cz/nabizim/predporodni-kurz-priprava-na-kojeni/
Špecializácia: Bojkot, dlouhodobé kojení, konzultace při tandemu, příprava na kojení během těhotenství a pak v tandemu, předporodní příprava, kontaktní rodičovství, nošení v šátku.
Poznámka: Mohu poradit i s nošením miminka v šátku / nosítku (jsem certifikovaná poradkyně při nošení), bezplenkovou komunikační metodou či znakováním s miminky. I also speak English. Hablo un poco espaňol.
Webová stránka: www.libusehola.cz



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > TrioHerb a Triandem