Alergia pri prvom prikrme

Miška    20.10.2023, 11:21

Dobry den. Chcem Vas poprosit o radu. Syncek (skoro 5 mesiacov) plne dojčený sa uz dlhsie zaujimal o jedlo.Vcera vecer sme mu dovolili ochutnat z prazenice na masle.Ochutnal naozaj iba malicko, ale mal to na celej tvari. Nasledne na to dostal alergicku reakciu ocervenel okolo pusy mal zihlavku. Podali sme mu fenistil kvapky preslo to.Riadime sa vasou prednaskou o prikrmoch. Len teraz som dostala strach davat mu ochutnavat hocico z taniera. Pediatricka mi odporucila do roka nedavat bielko iba zltko s tym ze musi byt na tvrdo uvarene. Ako prosim mame dalej pokracovat s ochutnavanim jedla? Tato reakcia nemusi hned znamenat ze syn bude alergik? Dakujem za vasu odpoved.

Milá Miška,

hoci prostredníctvom internetu nie je možné posúdiť, ako presne reakcia vyzerala, ak ide o začervenanie okolo ústočiek, prípadne mierne kožnú reakciu, toto sa deťom môže stať pri akejkoľvek novej potravina a samo o sebe to neznamená alergickú reakciu, ani to neurčuje reakciu na danú potravinu do budúcnosti. Neznamená to, že ak ide o takúto miernu kožnú reakciu bez ďalších sprievodných príznakov, že by sa takejto potravine bolo potrebné vyhnúť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Alergia pri prvom prikrme