Ako je to s liekmi pri krmeni mm

Zuzana    16.11.2023, 10:00

Dobry den, dcera (2m) je vylucne na materskom mlieku, avsak z flase, pretoze priame dojcenie sa nam nepodarilo... zistili mi tetaniu a odporucili mi lieky Milgamma N a guajacuran, plus magnezium, calcium.. a na tych prvych dvoch pise v letakoch, ze sa nema dojcit, ja mlieko i tak odsavam a mam velke zasoby v mraze (aj na mesiac dopredu) cize mam radsej mlieko zatial vylievat pocas toho ako to beriem (ze dam dcere rozmrazene) alebo kolko hodin po uziti lieku treba este vyliat a potom uz mozem jej z toho dat? dakujem ... citala som nejake vase diskusie ohladom toho a je mi jasne, ze ked je dieta iba dojcene tak dojcit, ale ja kedze mam trochu inu situaciu tak sa pytam takto

Milá Zuzana,

môžete užívať prípravky, na ktoré sa pýtate, bábätko nebude užívať tieto prípravky spolu s vami. Nie je potrebné mlieko vylievať. V tomto smere je jedno, či ide o materské mlieko, ktoré pije bábätko priamo z prsníka alebo o mlieko, ktoré žena odsáva a bábätko ho pije mimo prsníka. Môžete pokračovať v podávaní svojho mlieka bábätku.

Keďže bábätko výlučne kŕmite svojím odsatým mliekom a pokrývate jeho potrebu, možno môže byť pre vás užitočné vedieť aj to, že práve vo veku okolo 2 mesiacov sa mnohé bábätká začnú byť ochotné prisávať k prsníku, hoci boli dovtedy kŕmené fľašou. Výdatná tvorba mlieka by takisto bola pozitívny faktor v prospech vašej situácie. Poznáme bábätká, ktoré sa prisali aj v tomto veku a neskôr. Výrazne vám môže pomôcť osobná pomoc laktačnej poradkyne MAMILY. Skúste túto možnosť zvážiť a ak by ste chceli, môžete sa porozprávať s laktačnou poradkyňou MAMILY osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

a prípadne sa dohodnúť, ako ďalej postupovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako je to s liekmi pri krmeni mm