Xonvea

diana    24.11.2023, 16:26

dobry den som tehotna starsie dieta stale dojcim avsak trpim velkymi nevolnostami, leksr mi predpisal liek xonvea, v pribalovom letaku pisu ze nie je velmi vhodne dojcit, prosim viete sa mi k tomu vyjadrit? dakujem

Milá Diana,

z hľadiska dojčenia tento liek, ktorý vám predpísali v čase, keď ste tehotná, nepredstavuje žiaden problém. Tento liek by mal potenciál znížiť tvorbu mlieka, avšak v čase tehotenstva je tvorba mlieka aj tak významne znížená a užívanie tohto lieku tento stav nezmení. Dieťatko naďalej získava materské mlieko, hoci v menšom množstve, tak ako je to v tehotenstve typické, toto mlieko je však označované ako tekuté zlato, kolostrum a je nesmierne dôležité, že ho vaše staršie dieťatko môže získavať. Nehovoriac o ďalších aspektoch dojčenia. Pokračujte v dojčení podľa potrieb svojho dieťatka, dojčenie nemusíte nijako obmedzovať či organizovať podľa použitia tohto lieku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok