Infektoscab a kojení 2 měsíčního miminka

Hana    13.12.2023, 11:08

Dobrý den, byl nám doma zjištěn svrab. Starší děti, manžel a i já jsme dostaly mast infektoscab, po ní se ovšem nemá 5 dní kojit. Našla jsem zde v předchozích dotazech, že kojit mužů, ale jelikož jsem neměla ještě žádné potíže, tak jsem mazala pouze celé ruce. Nicméně mám podezření, že kojeny syn má větší průjem. A jelikož se bojím, ze to stejne chytneme i my dva, tak se chci zeptat. Můžeme se namazat oba a i když budeme syn i já namazání, můžu jej i přesto kojit. Děkuji za odpověď. S pozdravem Hana

Milá Hano,

pri dojčení skutočne môžete túto masť používať a nedáva zmysel po nej 5 dní nedojčiť. Nemá zmysel, aby ste svoju liečbu obmedzovali a znižovali tak šancu, že liečba bude neúspešná alebo zbytočne dlhodobá. O to viac, že tú istú masť dostalo aj dieťa, ktoré je dojčené, v plnej dávke. Pri používaní maste ide o lokálnu aplikáciu, čo ešte znižuje systémové vstrebávanie liečiva a vplyv na bábätko. Avšak bábätko dostáva túto masť v rámci svojej liečby a preto sa môžu uňho vyskytnúť možné vedľajšie účinky, tak ako pri ktoromkoľvek inom človeku, ktorý sa lieči touto masťou. Medzi vedľajšie účinky však nepatrí hnačka, takže to, že pozorujete hnačku u svojho bábätka, sa nedá vysvetliť ani tým, že vy dojčíte a používate túto masť a ani tým, že dieťa samo túto masť dostáva.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Infektoscab a kojení 2 měsíčního miminka