Hnedý výtok z bradavky

Veronika    22.12.2023, 10:40

Dobrý deň prajem. Popravde, neviem koho sa už opýtať, možno mi vy budete vedieť pomôcť, poradiť, vysvetliť. Som po skončení kojenia. Z ľavého prsníka rok a dva, tri mesiace , z pravého 11 mesiacov. V auguste som bola na Sone, kde mi bolo oznámené, že stále vidno mlieko v nich a mám cysty. Pravdepodobne v súvislosti s kojením. Mala som ísť na kontrolu v januári, ale idem nakoniec už teraz v decembri, pretože som zbadala, že po stlačení mi z jedného prsníka vyšla hnedá tekutina. Som pred menzesom, vždy ma vtedy prsia pobolievaju. Z pravého po stlačení vyjde ešte mliečko (pravdepodobne) buď biele alebo do žlta sfarbené. Ale ta hnedá tekutina z druhého prsníka ma veľmi vystrašila. Neviem, či to pripisovať cyste alebo pozostatky mlieka môžu mať aj takú farbu? Ďakujem za odpoveď. S pozdravom V.

Milá Veronika,

tvorba mlieka pretrváva v prsníkoch aj roky po skončení dojčenia, je to bežné a hnedá tekutina po stlačení prsníka je súčasťou normálneho obrazu takejto zostatkovej tvorby mlieka. Tekutina tohto typu môže byť priesvitná, žltá, hnedá, do zelena, tmavá a nie je ju potrebné vytláčať ani stláčaním kontrolovať. Choďte na kontrolu, ktorú máte plánovanú a poraďte sa ohľadne cýst v prsníku, ak to bude potrebné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hnedý výtok z bradavky