Stolica dojceneho babatka

Hanka    23.04.2013, 18:31

Moja 6 mesacna dcerka ma uz par dni hnacku. Je kysleho zapachu a s bielymi gulickami tuku, zltej az zlto-zelenej farby. Neviem presne posudit, ci v nej ma aj hlien, ale zda sa mi ze trosku ano. Materske mliecko dostavame od viacerych darkyn, preto ma napadlo, ci hnacka nie je sposobena tym ze si napr. odsavaju len predne mlieko. Inak sa mi zda dcera v poriadku, pribera normalne. Dakujem

Milá Hanka,

hlavná otázka znie: Je inak vaša dcérka zdravá? (Nemá teplotu alebo iné príznaky choroby?) Je relatívne spokojná? Dobre papá a dobre priberá? Ak je odpoveď na tieto otázky áno, tak sa nemusíte zaoberať vzhľadom stolice a premýšľaním nad tým, či s tým má čo do činenie niektoré mlieko od darkyne. Ak je odpoveď áno, tak nejde o hnačku, ale o jednu z variánt normálnej stolice dojčeného dieťaťa, a to aj keby v nej bola prímes hlienu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Stolica dojceneho babatka