9-mesacne babatko nechce jest kusky

dusana    25.04.2013, 18:17

mam syna teraz ma ukonceny 8 mesiac prikrmujeme 2 mesiace papa malicko a iba dokonale rozmixovanu stravu ak sa tam objavy kusok tak vyvraca vsetko co zjedol, neviem co robit ci skusat nemixovat alebo mixovat naviac je chudokrvny takze prikrmy papat musi nemame priestor na experimenty poradte prosim

Milá Dušana,

9-mesačné bábätko, ktoré sa začína prikrmovať, sa aj papať, aj piť ešte len učí. A nenaučí sa to okamžite zo dňa na deň. Mnoho bábätiek potrebuje veľa času a nie je kam sa ponáhľať. Výdatné, dostatočné dojčenie pokrýva potrebu tekutín bábätka.
V období nasledujúcich mesiacov je prvoradé, aby si bábätko zvykalo na jedlo a pitie. Všetko sa ešte len učí. Dajte mu v prvom rade čas. Popri príkrmoch, ktoré v súčasnosti podávate, začnite vytvárať možnosti, aby si bábätko bralo jedlo z vášho taniera, ak prejaví záujem, dávajte mu príležitosti, aby oblizovalo rozličné jedlá. Bábätko nenúťte do jedla, v prvom rade len vytvárajte príležitosti.

Ak by ste mali pocit, že by ste túto otázku chceli riešiť hlbšie, tak je dobré vedieť, že toto presahuje rozsah laktačného poradenstva, a preto sa treba obrátiť na príslušných odborníkov.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 9-mesacne babatko nechce jest kusky