Garasone

katka    06.05.2013, 16:37

Dobry vecer, mám 6,5 mes. bábatko, ktoré vylucne dojcím, ale zial som dostala infekciu stredného ucha, na co mi dr. na krcnom predpísal ATB kvapky do ucha:garasone. Viem, ze je to iba lokálna liecba, ale nezaskodím svojmu dietatku tym, ze ho budem uzivat najmenej tyzden(alebo 10dní) po 3x2kvapky/den? dakujem vám pekne za odpoved.

Milá Katka,

tento liek je možné užívať pri dojčení bez obmedzení a tak dlho, ako budete potrebovať. A to nielen preto, že v lokálnej forme užívania sa do krvného obehu matky dostáva minimálne množstvo liečiva, čo znamená, že v materskom mlieku bude množstvo lieku v nezistiteľných množstvách (betametazón), ale aj preto, že ide o liek, ktorého jedna zložka (gentamicín) sa neabsorbuje cez tráviacu sústavu - to znamená, telo dieťaťa nevstrebe z liečiva nič, ani keby ho priamo dostávalo, ak by ho prijímalo cez ústa.


 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok