Bylinny caj so zensenom pocas dojcenia

Martina    11.03.2024, 17:50

Dobrý deň, prosím Vás,môžem piť čaj so zložením: čajovník čínsky,kyprina úzkolistá,vres obyčajný popri dojčení 2-ročného dieťaťa? Dojčím stále dosť často na požiadanie,aj keď mám minimum mlieka. Čaj som dostala ,ale ženšeň sa pri dojčení vraj neodporúča,tak neviem,či tento je ok. Ďakujem vopred za odpoveď ako aj za venovaný čas pri iných otázkach !!

Milá Martina,

ďakujeme za vaše milé slová a podporu. Ženšen má potenciál znížiť tvorbu mlieka, preto jeho použitie pri dojčení má zmysel zvážiť z tohto pohľadu. Aj pri 2-ročnom dieťati je dôležité, aká je tvorba mlieka, v prípade, že je tvorba mlieka znížená, môže sa to prejavovať tým, že dieťatko „visí“ na prsníku, dojčí sa veľmi často a veľmi dlho, prípadne ženy vnímajú dojčenie ako nepríjemné, až bolestivé. Ak máte už aj tak pocit, že tvorba mlieka je nízka, je možno lepšie sa tomuto čaju vyhnúť. Okrem toho je možné urobiť kroky pre odstránenie príčin, ktoré tvorbu mlieka majú potenciál znížiť:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

a tiež urobiť kroky pre to, aby sa zvýšila tvorba mlieka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bylinny caj so zensenom pocas dojcenia