Dlhodobé užívanie Doxybene

Zuzana    04.05.2013, 09:42

Dobrý deň, mám predpísané ATB Doxybene na liečbu mykoplazmy a ureoplazmy a liečba by mala trvať tri týždne pri užívaní 2x1 tabletku. Plne kojím 20 mesačné dieťa. Aj niekoľkokrát za deň. Lekár mi kázal s liečbou začať, keď prestanem kojiť. Na Vašej stránke som čítala názory pre a proti Doxybene a kojeniu. Chcem sa opýtať, či takéto dlhodobé užívanie tetracyklínu počas kojenia nemôže uškodiť dieťaťu. ďakujem za radu.

Milá Zuzana,

ak potrebujete užívať tieto antibiotiká, tak dojčenie nie je dôvod na to, aby vám ich lekár nepredpísal. Áno, môžete popri dojčení užívať aj Doxybene. Ako dojčiaca matka si nemusíte vybrať medzi svojím zdravím a dojčením. Je možné pokračovať v dojčení a zároveň sa liečiť.

Podrobnejšie vysvetlenie prečo nie je dôvod uvažovať o ukončení dojčenia a to aj v prípade, že pôjde o dlhodobú liečbu nájdete v tejto odpovedi z poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=693



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dlhodobé užívanie Doxybene