Hra sa s bradavkami, je to normalne?

mamicka    07.09.2011, 17:10

Ked mojho synceka dojcim, vyzaduje si, aby sa mohol hrat s bradavkou druheho prsnika. Niekedy, ked mu to nedovolim, tak je priam az nervozny, ak mu to dovolim, tak aj rychlejsie zaspi. Mne to nerobi nic, akurat mam hlupy pocit trocha, ci je to normalne, ale horsie je, ze obcas ma to aj boli, ak ma trocha väcsie nechty.......spravaju sa tak aj ostatne deticky?

Milá mamička,

áno, sú bábätká, ktoré toto robia, nemusíte mať obavy. Teraz je len na vás, ako sa k tomu postavíte. Ak vám to nevadí a nebude vám to vadiť ani omoho neskôr, keď už bude vaše dieťatko väčšie, tak je to v poriadku. Je to však potrebné zvážiť aj z toho hľadiska, že toto sa má tendenciu stupňovať a väčšina väčších detí sa potom chce hrať s bradavkami počas každého dojčenia. Ak vám je to nepríjemné (alebo vám to bude v budúcnosti nepríjemné), rozhodnite sa, že svoje bábätko postupne naučíte, že toto robiť nemôže (a nedovoľte mu to, aj za cenu toho, že zaspávanie bude trvať dlhšie). Hra s bradavkami nie je povinna súčasť dojčenia. Okrem toho, väčšie dieťa niekedy môže chytať bradavku rukami, ktoré nie sú práve najčistejšie...

Odpoveď na svoju otázku nájdete v predchádzajúcich dvoch odpovediach:

Hryzie pri dojčení:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=37

Štípe pri dojčení:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=40



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hra sa s bradavkami, je to normalne?