Panadol Femina, probiotika a dojca

Vanda    11.05.2013, 20:43

Dobry den. Dojcim na poziadanie dvojrocneho syna. Chcem Vas poprosit o dve rady. Mozem uzivat pocas bolestivej menstruacie Panadol Femina? V lekarni mi ho lekarnicka neodporucila, vraj prechadza do mlieka a ak ho potrebujem uzit, musim si mlieko odstriekat... No a moja druha otazka sa tyka uzivania probiotik. Citala som na viacerych miestach, ze materske mlieko obsahuje probiotika. Ma teda nejaky vyznam davat dojcenemu dietatu probiotika ako je napr. BioGaia? Totiz syn ma obcas zapchu /hoci dbam na jeho stravu, je ovocie aj zeleninu/. Ma dojca benefit z kupovanych probiotik v lekarni? Nie je to hlavne vynosny obchod farmaceut. firiem? Velmi pekne Vam dakujem za odpoved.

Milá Vanda,

tento liek nepredstavuje pri dojčení žiaden problém, dojčite popri jeho užívaní ďalej bez akýchkoľvek obmedzení; nehovoriac o tom, že a aj vo veku vášho synčeka je dojčenie dôležité. Z tohto lieku (ako aj z väčšiny liekov) sa do materského mlieka dostáva len také zanedbateľné množstvo, že z nemá zmysel uvažovať o tom, že by ste mali robiť akékoľvek úpravy v dojčení po jeho užití. Môžete po jeho užití dojčiť bez obmedzení a nemusíte si mlieko odstriekavať.

Materské mlieko obsahuje probiotiká (akurát sa o tom málo hovorí a "marketing" probiotík v materskom mlieku je veľmi slabý, hoci by si zaslúžili omnoho viac pozornosti a "reklamy"). Za normálnych okolností nie je potrebné k týmto probiotikám pridávať iné.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Panadol Femina, probiotika a dojca