Antidepresiva pri kojeni?

Lujza    13.05.2013, 19:56

Dobry den, bersiem AD uz asi 4roky. Pred otehotnenim som brala Molome, no pocas tehotenstva mi to doktorka zmenila na Citalec. Moj syn ma uz 5 mesiacov, plne ho dojcim a stale berem Citalec, no citim, ze mi dostatocne nezabera. Potrebovala by som ine lieky, ale moja doktorka mi v tomto nevie poradit. Vedeli by ste mi prosimvas poradit, ake ine lieky (alebo aspon zlozku lieku) mozem uzivat pocas kojenia? Urcite mojmu synovi nechcem odopriet materkse mlieko, ale nechcem sa ani zblaznit. Vopred dakujem.

Milá Lujza,

popri dojčení by ste mohli užívať mnohé antidepresíva, ich výber musí uskutočniť psychiater, ktorý ich bude ordinovať na základe posúdenia vášho stavu, toto nie je možné cez internet. Prípadné navrhované lieky môžete s nami skonzultovať.

Jedna z možností je užívať popri dojčení Mollome, ktorý ste už užívali, ak vám zaberal. Tento liek môžete užívať a zároveň dojčiť tak ako doposiaľ, bez omedzení.

Je dobré vedieť, že je možné dojčiť a zároveň užívať antidepresíva, pričom niektoré sú popri dojčení vhodnejšie a odskúšanejšie ako iné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antidepresiva pri kojeni?