Nestrávené mliečko

Kristína    22.05.2013, 13:44

Dobrý deň, plne dojčím moju dcérku, ktorá bude mať za týždeň 7 mesiacov. Od 6teho mesiaca jej dávam raz za den príkrm, z ktorého spapá tak 2-3 lyžičky. Dostala už aj kukuričnú chrumku a chlebík. V poslednej dobe som si všimla, že má v plienke nestrávené mlieko-biele hrudky. Viem, že je to aj preto, že mohla spapať hlavne predné mliečko ale myslím, že tým to nebud-papá pekne a dlho na jednom a z druhého jej dám väčšinou až na ďalšie kojenie. Neviem, či to nemôže byť preto, že zaspáva na prsníku. Že pri tom spapá viac ako dokáže stráviť. Súvisí to s príkrmami alebo robím niekde chybu? Ako tomu predísť? A takisto má v plienke nestrávený príkrm..neviem, či to je problém..Kedy by ho asi mala už mať strávený-dokrmujem ju 3 týždne.

Milá Kristína,

takáto stolica môže byť úplne normálnou stolicou dieťaťa, dôležité je, aby dieťa priberalo a prospievalo a potom nie je potrebné sa trápiť tým, ako stolica vyzerá. Nestrávané kúsky jedla sú pri takýchto bábätkách bežné a normálne. Nie je potrebné pre to akokoľvek upravovať dojčenie, pokojne môžete dojčiť z oboch prsníkov, ak dieťatko dokončí dojčenie na jednej strane a ešte má záujem o druhú. Zaspávanie na prsníku je normálnou a dôležitou súčasťou dojčenia a nespôsobuje žiadne problémy. Naďalej ponúkajte dieťaťu príkrmy a popri tom pokračujte v dojčení tak, ako doteraz. Prečítajte si k tomu aj tento náš článok:

http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6.-mesiaci.pdf



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nestrávené mliečko