7-mesačné dieťa začalo odmietať prsník, dá sa pomôcť

Jana    14.09.2011, 23:28

Moja dcéra má 7-mesiacov a práve dostala slabú virózu s horúčkami a k tomu sa pravdepodobne pridružili aj zúbky - silné slintanie. Okrem príkrmov je dojčená 3x denne. S prisatím mala problémy aj po narodení, neprospievala, ale dojčenie sme nakoniec rozbehli. Momentálne začala prsník odmietať, po priložení plače a odťahuje sa. Je zvyknutá aj na čaj s fľašky, ktorý teraz tiež občas odmieta - hlavne keď má teplotu.

Milá Jana,

je dôležité, aby ste znovu zvýšili tvorbu mlieka, aby ste mohli dcérku opäť dojčiť. Áno, je to skutočne možné. Dojčite ju cez deň vždy na požiadanie a vylúčte dôvody, pre ktoré sa mohla tvorba mlieka znížiť (používanie fľašky, cumlíka a pod.). Ak dcérke chcete dávať čaj, dávajte jej ho z obyčajného poháriky (bez náustkov a pod. - pohárik s náustkom je len iný typ fľaše). Zoznam dôvodov, pre ktoré sa tvorba mlieka mohla zvýšiť nájdete v tomto dokumente o zvýšení tvorby mlieka. Okrem toho vo vašej situácii podniknite jednotlivé kroky, ktoré sú popisované v tomto dokumente Ako prekonať „štrajk“ v dojčení. Pre zaujímavosť si prečítajte aj tento článok, ktorý je relevantný k vašej situácii. Vaša situácia sa zlepší, ak sa zvýši tvorba mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 7-mesačné dieťa začalo odmietať prsník, dá sa pomôcť