Lieky na alergiu

Martina    27.05.2013, 14:03

Dobry den, od malicka trpim alergiou (sennou nadchou), ked som nedojcila a nebola tehotna uzivala som väcsinou xyzal. No tu som sa docitala, zevraj znizuje laktaciu a kedze mam iba mesacne babätko, tak ten nechcem uzivat. Väcsinou ma iba svrbia neskutocne oci a na to som pouzivala kvapky spersallerg. Môzem ich uzivat aj pocas dojcenia?

Milá Martina,

určite stojí za to vyskúšať najskôr možnosť lokálnej liečby, uvedené kvapky môžete používať. Ak by to nepostačovalo a potrebovali by ste užívať Xyzal, je dobré vedieť, že Xyzal neznižuje tvorbu mlieka všetkým ženám a že je potrebné vyhodnotiť najmä vyzerá vaša tvorba mlieka a ako dobre je ustanovené dojčenie a prípadne, ak by to bolo potrebné, tvorba mlieka sa dá zvýšiť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Lieky na alergiu