Otehotnenie a dojcenie

Anna    28.05.2013, 02:22

Dobry den. Mam 20 mesacneho syna, ktoreho dojcim. 7 mesiacov sa snazime o otehotnenie, ale bezuspesne. Niekolko dni pred menzesom spinim, co poukazuje na nizsiu hladinu progesteronu. Viem, ze navrat plodnosti po porode, a hlavne pocas dojcenia, je individualny. Zaujima ma, ci je moznost ako neprestat dojcit a upravit si cyklus. Mozem uzivat nejake volne dostupne lieky, bylinky a pod, ktore by upravili lutealnu fazu a mozu sa uzivat pocas dojcenia? Moj gynekolog navrhuje prestat dojcit uplne. Vraj si mam vybrat, bud dojcenie, alebo dalsie dieta. Nechcem uplne prestat dojcit. Znizila som pocet dojceni na minimum (1x denne). Budem rada z akukolvek radu, pomoc. VDAKA.

Milá Anna,

odstavenie ani zníženie počtu dojčení nemusí zmeniť vašu schopnosť otehotnieť. Ak chcete, samozrejme je možné, aby ste užívali lieky a prípravky, ktoré sa bežne odporúčajú pre riešenie vašej situácie a pri tom je možné pokračovať v dojčení.

Ale je možné, že všetko je len otázkou času a ak počkáte, tak možno nebude trvať dlho, kým otehotniete.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Otehotnenie a dojcenie