Ekzem na bradavke

Martina    03.06.2013, 13:31

Dobry den, objavil sa mi na bradavke ekzem, myslim, ze to nie je kandidoza, lebo to by mala aj malinka vyhadzane ustocka. Od mala mam sklony k tvorbe ekzemu a pamätam, ze som to mala, aj ked som dojcila starsieho syna, akurat to bolo pod bradavkou a potom to same zmizlo. Je to take dost suche a neviem, co si na to davat.

Milá Martina,

kandidóza na bradavke nemusí zároveň znamenať, že bábätko má nejaké prejavy v ústočkách, bábätko nemusí mať soór. Mamičky môžu mať kandidózu na bradavkách bez toho, aby bábätku niečo bolo. Takže to, že vaše bábätko nič v pusinke nemá, neznamená, že nemáte kandidózu.

Na druhej strane, samozrejme, je dosť dobre možné, že máte ekzém na bradavke. Čo presne máte, nie je možné diagnostikovať cez internet.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ekzem na bradavke