Pavlikove remence, Enbrel a dojcenie

Daniela    25.06.2013, 21:07

Dobry den, zijem v zahranici a nasmu 3,5 mesacnemu syncekovi, ktory je vylucne dojceny zistili dysplaziu bedrovych klbikov. Od zajtra zacne nosit tzv. Pavlikove remence. Zaujimalo by ma ako upravit dojcenie poleziacky na boku (kedze syncek odmieta ine polohy), aby bolo dojcenie spravne a zaroven boli klbiky v spravnej polohe, prip. aku inu polohu zvolit. Dalsia otazka je ohladom Enbrelu, ktory som opat zacala uzivat na reumatoidnu artritidu (injekcne 50 mg/tyzden). Je bezpecny pocas dojcenia? Vopred dakujem za odpoved.

Milá Daniela,

čo sa týka Enbrelu - áno, môžete ho užívať počas dojčenia a zároveň dojčiť bez obmedzení. Molekula tohto lieku je príliš veľká na to, aby sa dostala do materského mlieka.

Ohľadne vašej druhej otázky - toto sa veľmi ťažko rieši cez internet, pretože by bolo oveľa jednoduchšie nájsť spôsoby v priamom kontakte s vami a vaším bábätkom. Poloha poležiačky s bábätkom na boku nie je v tejto situácii jednoduchá, ba priam nemožná, špeciálne z hľadiska dosiahnutia dobrého prisatia. Vaše bábätko je už pomerne veľké, ale možno by ste ho mohli naučiť dojčiť sa aj v iných polohách.

Skúste sa inšpirovať týmito našimi videami a modifikovať ich podľa vašej situácie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Jedna z polôh, ktorá by vám mohla fungovať, je futbalová poloha - ak by ste použili dostatok vankúšov a vy by ste sedeli pohodlne, tak by ste popri tom mohli aj spať. Okrem toho vyskúšajte aj držanie bábätka v náručí v priečnej polohe, ktorú vidíte na videách. Na 8. videu nájdete príklad vzpriamenej polohy, pri ktorej by ste vy boli v poloľahu (približne 45-stupňový uhol - vypodložte sa vankúšmi) a bábätko by ležalo bruškom na vašej hrudi - toto by vám vo vašej situácii mohlo tiež fungovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pavlikove remence, Enbrel a dojcenie