Nerovnaká veľkosť prsníkov

Nela    26.06.2013, 16:25

Dobry den, mam problem s rozdielnou velkostou prsnikov. Syn (16mes)pije viac z laveho prsnika ako z praveho (tam len parkrat cucne) a uz to vidiet aj na ich objeme. Prsia nemam velke a pri prvom synovi (9r) som mala ten isty problem, ale nebolo to viditelne, teraz dost. Od zaciatku som ho prikladala rovnako na obe strany, ako prvy podavala pravy, ale vzdy s placom odmietol, napije sa z neho len "dodatkovo". Da sa tento stav este nejako zachranit? Bude to viditelne aj po ukonceni dojcenia? Dakujem!

Milá Nela,

rozdielna veľkosť prsníkov počas dojčenia nie je neobvyklá, nie je totiž zvláštne, že v jednom prsníku sa tvorí viac mlieka ako v druhom. A v niektorých prípadoch je rozdiel v tvorbe mlieka taký markantný, že je to viditeľné. Ide len o estetický rozdiel, ktorý sa po skončení dojčenia upraví sám a už to nebude viditeľné.

Momentálne by sa dala zvýšiť tvorba mlieka a tým aj množstvo mlieka, ktoré sa v pravom prsníku tvorí, ale ak vo všeobecnosti váš synček dobre pije a je spokojný, je otázne, či je toto skutočne vhodné a potrebné. Ak by ste sa pre túto možnosť rozhodli postupujte podľa tohto návodu, bod 7, a preberte detailný postup s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nerovnaká veľkosť prsníkov