Nie kiahne, ale herpangina s nálezom herp.efl

Veve    28.06.2013, 12:35

Dobrý deň prajem, veľmi pekne ďakujem za včerajšiu promptnú odpoveď na moju otázku, no obraciam sa na vás znova.. Dnes som bola u lekárky, skončila som na infekčnom a tam s diagnózou: Herpangína s nálezom herpetických efl v oblasti kĺbov Hk a DK - generalizácia. Chceli ma hospitalizovať, ale podpísala som reverz. Dostala som antibiotiká Augmentin, potom lieky Herpesin a Nizoral. Pri Nizorale sa jednoznačne podľa príbalového letáku neodporúča dojčiť. Čo si o tom myslíte? Doktorka bola upozornená na to, že dojčím. A čo tie ostatné lieky? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. V.

Milá Veve,

aj pri tejto diagnóze a pri všetkých liekoch, ktoré vám predpísali, môžete dojčiť. Nizoral sa bežne dáva aj maličkým bábätkám, keď majú "žabku" v puse (biely povlak na slizniciach ústočiek), navyše ho bežne užívajú mamičky, ktoré majú kvasinkovú infekciu na bradavke a sú s ním rozsiahle skúsenosti pri dojčiacich mamičkách. Ani pri jednom z týchto liekov nie je dôvod na to, aby ste nedojčili. Dojčite bez obmedzení tak, ako doposiaľ.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nie kiahne, ale herpangina s nálezom herp.efl