Dojcenie a kryoterapia

Jana    20.07.2013, 09:27

Dobry den, mam 17 mesacnu dcerku, ktoru dojcim, ale od jej pol roka trpim artritidou. Kedze kvoli dojceniu nechcem uzivat kortikoidy, lekar mi navrhol kryoterapiu -liecba chladom. Bohuzial, do kryokomory sa ma nakoniec bali pustit, lebo by som vraj mohla dostst nejaky zapal, je to chlad -160 stupnov na 2-3 minuty asi 15 dni po sebe. Nemate prosim overenu informaciu, ci je to ozaj pre mna nebezpecne? Pripadne ci sa do mlieka potom nevyluci vela toxinov, kedze aj to je ucinok kryoterapie. Dakujem!

Milá Jana,

nie je dôvod, prečo by ste nemohli popri dojčení podstúpiť kryoterapiu. Ak ste mali na mysli zápal prsníka, tak riziko zápalu prsníka v prípade kryoterapie je pravdepodobne podobné ako riziko zápalu napríklad močoých ciest.

Je tiež dobré vedieť, že pokračovať v dojčení je možné aj pri liečbe kortikoidmi.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a kryoterapia