Dojčenie a ATB

Eleonóra    23.10.2011, 00:12

Mám11 mesačného syna, ktorého ešte dojčím. Mám silnejšiu nádchu a produktívny kašeľ a na prsníku sa mi objavilo bolestivé začervenanie trojuholníkového tvaru. Gynekológ mi predpísal Zinnat 500 na 10 dní 2x1 tbl. Užila som už 4 tbl a je mi lepšie aj prsník ma už bolí menej. Zaujíma ma či atb a obzvlášť cefalosporíny nepoškodzujú zúbky môjho syna.

Milá Eleonóra,

môžete byť pokojná, antibiotiká, ktoré užívate (ako aj akékoľvek iné antibiotiká), nepoškodzujú zúbky vášho dieťatka. Zinnat nepoškodzuje zúbky dieťaťa, ani keby ich bralo dieťa. Navyše, užívanie antibiotík priamo dieťaťom je iné ako užívanie antibiotík matkou, ktoré dojčí. Odporúčame vám teda dobrať antibiotiká presne v tej dĺžke a dávke, ktorú vám gynekológ predpísal.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a ATB