Frontin (alprazolam) a dojcenie takmer dvojrocneho dietata

malenka    27.11.2013, 19:29

Dobry den, po viacerych vysetreniach (interne, CT, angiografia, neurologia) mi bola diagnostikovala vzvysena neuro-mskularna drazdivost, tetania a kedze sa to vlieklo niekolko tyzdnov, kedy moje zdravotne problemy pripominali kadejake vaznejsie diagnozy, uhnala som si vlastnymi obavami panicku poruchu, ktoru mi diagnostikval neurolog. Kedze magnezium same o sebe nezabera a potrebujem s aukludnit a dostat "z bludneho kruhu", nasadil mi Frontin najnizsiu davku 0,25 mg aj to rozdelenu na polovicu, rano a vecer, ze podla potreby si mam zvysit, keby to nepomahalo. A veru tak slaba davka nestaci. Moja dcerka ma 22 mesiacov a stale dojcim, nema sice problem vypit obycajne mlieko ci kakao z flase, aj vecer tak dokaze zaspinkat, niekedy si aj cely den na prsnik nespomenie, ale obcas si zapyta, priemerne 1-2x za den. Nechcem jej nedat, ale pozvolna by som rada ju odstavit, ale zas nechcem aby jej tie lieky v mlieku oblizili alebo ju vaznejsie utlmili. Aka je maximalna bezpecna denna davka v takomto stadiu dojcenia? Budem to brat zrejme dlhodobo, 2-3 mesiace. Dakujem velmi pekne za odpoved.

Milá Malenka,

spomínaný liek môžete užívať a pokračovať v dojčení. Z týchto liekov prechádzajú do mlieka len stopové množstvá a pre vývoj vášho dieťatka, pre rozvoj jeho mozgu a pre ochranu pred prípadnými psychiatrickými diagnózami v budúcnosti je dôležité, aby ste pokračovali v dojčení. Dcérke by uškodilo oveľa viac, ak by ste ju odstavili. Ak by ste Frontin mali užívať dlhodobo, existujú aj iné lieky s podobným účinkom, ktoré by ste mohli užívať. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Frontin (alprazolam) a dojcenie takmer dvojrocneho dietata