cmúľanie pästičky

Pavla    11.11.2011, 19:05

Dobrý deň. Mám trojmesačného syna, je plne kojený, dobre priberá. Asi pred dvoma týždňami si začal cmúľať pästičku. Niekedy akoby sa snažil si ju celú vopchať do pusy. Niekedy je pritom pokojný, no niekedy sa riadne vrtí a prehýba. Cumlík som mu nikdy nedávala, ani fľašu. Je kojený na požiadanie, cca každé dve hodiny, po napapaní dokáže dudlovať a driemať na prsníku aj celé hodiny. Čo znamená to cmúľanie? Ďakujem

Milá Pavla,

pokiaľ ide skutočne o bábätko, ktoré dobre priberá a pije, je cmúľanie pästičky len vývojovým štádiom, v ktorom bábätko pästičku objavilo.
Ako vyzerá dobré pitie bábätka si môžete skontrolovať na týchto videách 

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

špeciálne si pozrite toto video

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=35:jiggling-and-pulling&catid=6:video-clips&Itemid=13


Iná situácia by nastala, ak by si bábätko cmúľalo pästičku, ale zároveň s tým by začalo menej priberať, pri dojčení sa odťahovať od prsníka, cmúľanie pästičky by bolo náhradou satia na prsníku. V takom prípade by ste potrebovali urobiť úpravy dojčenia, uvedené v tomto materiáli Ako prekonať „štrajk“ v dojčení na to, aby sa toto zmenilo.

Prečítajte si aj odpoveď na túto podobnú otázku:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=102



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > cmúľanie pästičky