Nahle odmietanie prsnika

Zdenka    15.11.2011, 15:10

Dobry den, moj syn ma 7 mesiacov a 2 tyzdne. Predvcerom a vcera mal teplotu. Pediatricka povedala, ze to moze byt mala viroza alebo aj rast prvych zubkov. Problem je ze odvtedy odmieta dojcenie a to aj v noci. Predtym papal krasne. Nechce ani vodu ci caj z flase. Prikrm neodmieta, prave naopak. Doobeda papa ovocnu vyzivu a a na obed masko a zeleninu. Chcem ho este kojit, minimalne do jedneho roka. Ale bojim sa, ze uz nebude mat zaujem. Moze to byt len prechodny problem? Da sa u neho znova vyvolat zaujem o kojenie? Mam mu prestat davat prikrm, aby znova chcel mliecko? Dakujem za radu

Milá Zdenka,

tento stav sa bude mať pravdepodobne tendenciu upraviť a vy budete môcť ďalej dojčiť čo najdlhšie. Najkľúčovejšie je udržanie výbornej tvorby mlieka v období, keď sa bábätko nechce prisávať. Príkrmy mu dávajte a do dojčenia ho nenúťte. Postupujte podľa tejto rady na podobnú otázku:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=167

A tiež si pozrite reakciu mamičky po tom, čo sa jej dcérka zase začala dojčiť:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=173



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nahle odmietanie prsnika