cumľanie palca

Dada Gmitrová    21.11.2011, 10:03

Dobrý večer, dcérka má 3 mesiace a 3 týždne, je výlučne kojená. asi pred mesiacom sa u nej objavil tzv.strajk dojcenia, to sa nam podarilo zvladnut, nasla som si sposob ako dcerku prilozit aj ked prsnik niekedy tvrdosijne odmieta. Ale chcela by som sa opýtať, či cmuľanie prsníka môže nejako ovplyvniť úspešnosť dojčenia. Dcérks si cmôľa palček dosť intenzívne pri zaspávaní, snažím sa ju vtedy priložiť na prsník, ale odmieta ho, ešte viac ju to nahnevá a na to si strčí palček do pusy a za okamih zaspí. Ako som už spomenula, prsník odmieta len niekedy, príču som nezistila a vieme si s tým pomôcť ( ke´d zaspí nadojčím ju ) a preto sa chcem opýtať, či jej môžem nechať palček v puse pri zaspávaní. (dcérka nechce zaspať ani na prsníku, ani na rukách- strašne plače kým si nedá palec do pusy v postielke).Ďakujem.

Milá Dada,

to, že ste našli spôsob, ako zvládnuť štrajk dojčenia je obdivuhodné. V takýchto situáciách je typické, že sa bábätká zvyčajne jednoduchšie nadojčia, keď nie sú úplne hore, pri zaspávaní alebo pri prebúdzaní.

Čo sa týka cmúľania palčeka - vzhľadom na to, čo ste napísali o štrajku, by bolo dobré, aby ste podobným spôsobom ako pri štrajku začali nachádzať spôsoby, aby dcérka sala na prsníku a aby na ňom zaspávala, namiesto palčeka. Toto môže byť veľmi ťažké, skúste vystihovať tie správne okamihy, keď sa to bude dať, ale zároveň sa snažte predísť tomu, aby sa hnevala. Nie je to jednoduché, ale táto zmena je možná a dôležitá pre budúcnosť. Pomôcť by vám mohli aj tieto postupy uvedené v tomto dokumente Ako prekonať „štrajk“ v dojčení, ako napríklad časté nosenie, fyzický kontakt, spoločné spanie a snaha zameniť palček za prsník, keď už dcérka skoro zaspala.

Prečítajte si aj predchádzajúcu odpoveď na podobnú otázku:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=102



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > cumľanie palca