zvracanie

Lívia    26.11.2011, 10:46

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať, do akej miery je normálne ak dieťa po nakojení zvracia. Môj trojmesačný syn, ktorý je plne kojený na požiadanie (a na prsníku trávi aj čas keď práve nepapá, ale si len tak dudluje a veľmi rád cez deň na prsníku aj spí), po napapaní občas vyzvracia veľké množstvo mlieka. Nie je to odgrgnutie, lebo to z neho ide oblúkom a je jedno či leží, alebo ho držím vzpriamene na rukách. Stáva sa to tak raz za 2 týždne. Nepapá hltavo. Po vyzvracaní, keď ho upokojím, zaspí a opäť funguje normálne - papá, ciká, spí - nevidím na ňom, že by mal nejaký zdravotný problém. Ďakujem

Milá Lívia,

z toho, čo píšete pravdepodobne nejde o zvracanie (v zmysle choroby), ale skôr grckanie mlieka, aj keď, ako vravíte vo veľkom množstve a oblúkom. Takéto grckanie mlieka, ak je normálne synček spokojný, priberá a nemá iný problém, vás nemusí znepokojovať (nie je to problém a navyše sa to časom samo od seba zmení). Ďalej dojčite a robte všetko tak, ako robíte vrátane toho, že synčekovi umožňujete, aby na prsníku dudloval a spal na ňom - toto sú dôležité funkcie dojčenia a k tejto téme si prečítajte tieto predchádzajúce otázky:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=176

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=186



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok