dojcenie a migrena

Gabriela B    20.01.2012, 16:15

mam 11mesac. dcerku ktoru dojcim,mavam 2 az3krat do tyzdna neznesitelne migreny.davam si ibalgin 400mg,alebo panadol.chcem sa spytat ci to nemoze malej ublizit.Uz som rozmyslala,ze ju odstavim od kojenia.prosim poradte mi.dakujem velmi pekne.

Milá Gabriela,

pomôže vám, ak prečítate túto našu predchádzajúcu odpoveď:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=41

Dojčenie nie je príčinou migrény, i keď samozrejme, je mimoriadne náročné starať sa o malé dieťatko popri migrénach, ale to tak je to bez ohľadu na to, či dojčíte alebo nie. Vzhľadom na to, ako veľmi je dojčenie dôležité pre vašu dcérku ako aj pre vaše zdravie, pokračujte v dojčení a vráťte sa buď k prostriedkom, ktoré ste mali osvedčené pri migréne, alebo nájdite spôsoby, ako získať úľavu. Áno, jedna z možností je užívanie panadolu alebo ibalginu tak, ako píšete. Ak sú tieto lieky pri vašej migréne potrebné, užívajte ich, pretože pre vašu dcérku je bezpečné to, aby ste ich užívali; a aj vo veku vašej dcérky je dojčenie dôležité. Z týchto liekov (ako aj z väčšiny liekov) sa do materského mlieka dostáva len také zanedbateľné množstvo, že z dôvodu ich užívania nemá zmysel o odstavení uvažovať. Prestať dojčiť nie je vo vašej situácii riešením - riešením je účinná terapia, prípadne pomoc zo strany rodiny či priateľov, aby ste migrény dokázali zvládnuť.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > dojcenie a migrena