Moja 3mesačná dcerka pribrala za 10 dní iba 80g ,čo s tým?

Mirka Čemanová    13.06.2011, 15:26

Ked sa narodila mala 3200g a teraz má 5180g.prvé 2 mes priberala velmi pekne až ten 3mes iba 500g a teraz skoro nič.začala som dnes brat homeopatikum ricinus communis 5ch máte na tento preparát dobre odozvy?inak pijem dostatočne množstvo tekutin 3l min.su nejaké potraviny čo zvyšujú tvorbu mliečka?kojim 3dieta ale každé kojenie bolo uplne iné.som z toho dost smutná .poradte prosím.dakujem za odpoved.

Milá Mirka,

z toho, čo píšete sa zdá, že v prvých dvoch mesiacoch prijímalo vaše bábätko viac mlieka ako teraz a že teraz je jeho príjem mlieka nižší. Ak to je tak, tak takáto situácia má vždy príčinu. Vysvetlenie pomalého priberania po počiatočnom dobrom priberaní nájdete tu spolu s návodom na to, ako môžete ďalej postupovať: http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Množstvo tekutín za situácie, keď pijete tak, aby ste zahnali smäd, je to pre dojčenie postačujúce. Samotné pitie zvýšeného množstva tekutín v takejto situácii nezvýši množstvo mlieka. Nemáme rozsiahle skúsenosti s homeopatikami. V dokumente, ktorý sme vám odporučili nájdete bylinky a iné prostriedky, ktoré účinne zvyšujú tvorbu mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Moja 3mesačná dcerka pribrala za 10 dní iba 80g ,čo s tým?