Dohryzene bradavky pri zubkovani

Jana Zibolenova    13.09.2014, 10:14

Dobry den, mila Mamila, obraciam sa Vas s prosbou o pomoc. Moja malicka zas zubkuje a priserne ma pritom hryzie, resp. drzi si hornymi zubkami bradavku a to tak silno, ze mam oblast medzi dvorcom a bradavkou uplne krvavu a uz sa mi to zacina aj zapalovat. Kojenie je pre mna utrpenie, je to priserna bolest, ako keby mi bradavku ktosi rezal ziletkou !! Snazim sa menit polohy pri dojceni, ale je to len ciastocne riesenie, lebo rana, ktoru mi spravila sa nehoji. Ba naopak, okolie rany mam opuchnute a zacervenane. Viete mi prosim Vas poradit, co s tym???? Uz som raz mala vyhryznuty kusok bradavky, to mi mala spravila tiez, ked jej sli zubky a teraz sa to opakuje. Nechcem prestat kojit, ale ta bolest pri kojeni je neznesitelna. Dakujem Vam vopred za akukolvek radu. S pozdravom Jana

Milá Jana,

hryzenie a krvavé rany, ktoré popisujete, je potrebné riešiť, nemá zmysel len zatínať zuby od bolesti. Skutočnosť, že dieťa má zuby, sama o sebe nie je príčinou toho, čo zažívate. Deti bývajú bežne dojčené niekoľko rokov a väčšinu toho času majú zúbky – takéto rany a bolesť nie sú súčasťou bežného dojčenia. Takáto situácia je často prejavom infekcie bradaviek, ktorá sa ešte viac vyostrí, ak bábätko poškodené tkanivo poškodzuje ešte ďalej zúbkami. Je možné túto situáciu riešiť, obráťte sa na poradkyňu pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Poradkyňa s vami preberie celú situáciu, spoločne vyhodnotíte výdatnosť dojčenia, pretože niekedy bábätká hryzú aj vtedy, ak sa zníži tvorba mlieka. Poradkyňa navrhne účinné spôsoby, ako liečiť bradavky:

http://www.mamila.sk/pre-poradkyne/materialy-pre-poradkyne/kandidoza/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dohryzene bradavky pri zubkovani