Protein ako doplnok vyzivy pocas dojcenia?

timi    23.09.2014, 17:43

Dobry den, mozem uzivat praskovy protein pocas dojcenia? Potrebujem zefektivnit cvicenie, pred tehotenstvom som pocas treningov proteiny uzivala, ale na kazdom sa pise, ze nie je vhodny pre dojciace zeny. Vacsina z nich obsahuje umele sladidla. Dakujem :)

Milá Timi,

z hľadiska dojčenia nie je dôvod, aby ste tieto prípravky nemohli užívať popri dojčení v takom dávkovaní, v akom ich chcete užívať. Proteíny sa bežne nachádzajú v strave dojčiacej matky, takže v prípade užívania proteínov ako doplnku výživy nejde z hľadiska dojčenia o nič iné, ako keď prijímate proteíny v strave.  Absolútne bez problémov. To isté platí z hľadiska dojčenia o umelých sladidlách - žiaden problém.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Protein ako doplnok vyzivy pocas dojcenia?