14 mesiacov po porode a nemam menzes

jana    08.10.2014, 12:38

Dobry den,chcem sa opytat ci je normalne,ze nemam este menzes a so 14.mesiacov po porode,maleho este dojcim.dakujem

Milá Jana,

áno, môže to byť normálne a nie je potrebné sa znepokojovať ani, ak by ste nemali menštruáciu aj naďalej ešte nejakú dobu. Dojčiace matky dostávajú menštruáciu priemerne okolo 14 mesiacov po pôrode, ale rozpätie je veľmi široké smerom nahor aj nadol. Pomerne málo mamičiek dostane menštruáciu v prvých pár mesiacoch po pôrode, čo ale neznamená, že nie je možné, aby ste takto skoro menštruáciu dostali, rovnako ako môže byť úplne normálne, ak sa matke nevráti menštruácia aj neskôr, napr. až po 2. roku života dieťaťa a kedykoľvek neskôr. Pokračujte v dojčení tak, ako doposiaľ, nie je potrebné robiť žiadne ďalšie opatrenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 14 mesiacov po porode a nemam menzes